gemlogo
Test ovo ono nesto Blaaaa
knjiga

„Poduzetništvo: Uspješno pokretanje novih poduhvata" 3/e

Autori: Bruce R. Barringer, R. Duane Ireland
Izdanje na bosanskom jeziku

 


 BH telecomSponzor manifestacija Centra za razvoj poduzetništva u 2014. godini

 

 

PROJEKTI I AKTIVNOSTI REALIZOVANI U 2009. GODINI

Biznis trening za klijente MKF partner u okviru projekta „Uticaj biznis obuke na mlade poduzetnike" kojeg je finansirala Svjetska banka

Uloga Centra za razvoj poduzetništva Tuzla u projektu „Uticaj biznis obuke na mlade poduzetnike" bila je da osmisli i realizira predavanja na sljedeće teme: „Poduzetništvo i poduzetničko okruženje u BiH", „Poslovno planiranje", „Osnove marketinga", „Osnove finansija", „Upravljanje rastom biznisa i tekuće planiranje", te „Finansijska pismenost u doba krize". Ovim interaktivnim treningom obuhvaćeno je oko 150 klijenata MKF Partner, koji su uzeli kredite u svrhu pokretanja ili razvoja postojećeg biznisa. Projekat je podržan od strane Svjetske banke (World Bank).

 

Baza podataka za mikro, mala i srednja preduzeća i obrte na području Tuzlanskog kantona

Projekat „Baza podataka za mikro, mala, srednja preduzeća i obrte na području Tuzlanskog kantona" je obuhvatao prikupljanje podataka o mikro, malim, srednjim preduzećima i obrtima na području Tuzlanskog kantona, te je na taj način kreirana jedinstvena baza sa navedenim podacima. Baza podataka omogućava realno sagledavanje stanja u sektoru mikro, malih, srednjih preduzeća i obrta na području Tuzlanskog kantona te stvara pretpostavke za racionalnije usmjeravanje sredstava za podsticaj razvoju ovog poslovnog sektora. Projekat je rezultirao digitaliziranom bazom podataka koja je omogućila pregled stanja u sektoru po: godinama, mjestu, vrsti obrta, vrsti djelatnosti, broju zaposlenih, veličini kapitala te veličini ostvarenog prihoda. Cilj projekta je bio kreirati bazu podataka o MMSP-ima i obrtima na području Tuzlanskog kantona koja će biti u funkciji kreiranja adekvatnih politika za ovaj poslovni sektor. Navedena baza podataka može biti od koristi za vlasti, ministarstva i općinske službe koje se bave poduzetništvom, naučnike, profesore, NVO-e i sl.

Kalendar

May 2020
S M T W T F S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

INFORMATIVNI LIST

Prijavite se za besplatni e-GEM BiH godišnji izvještaj!