gemlogo
Test ovo ono nesto Blaaaa
knjiga

„Poduzetništvo: Uspješno pokretanje novih poduhvata" 3/e

Autori: Bruce R. Barringer, R. Duane Ireland
Izdanje na bosanskom jeziku

 


 BH telecomSponzor manifestacija Centra za razvoj poduzetništva u 2014. godini

 

 

PROJEKTI I AKTIVNOSTI REALIZOVANI U 2010. GODINI

Projekat „B&H innovation capacity improvement" – „Unapređenje inovacijskih kapaciteta Bosne i Hercegovine"

Centar za razvoj poduzetništva Tuzla je bio angažiran od strane FIRMA projekta (USAID i SIDA) u realizaciji projekta "B&H Innovation Capacity Improvement". U okviru projekta izvršeno je mapiranje i procjena kapaciteta istraživačko-razvojnih centara u Bosni i Hercegovini, te provedeno istraživanje o stepenu inovativnosti malih i srednjih preduzeća iz drvne i metalne industrije u Bosni i Hercegovini.

 

Publikovanje knjige „Poduzetništvo - uspješno pokretanje novih poduhvata" S/E američkih autora Bruce R. Barringer i R.Duane Ireland za područje Bosne i Hercegovine

Centar za razvoj poduzetništva Tuzla, je shodno svojim ciljevima djelovanja pokrenuo inicijativu za prijevod sa engleskog na bosanski jezik i izdavanje knjige, američkih autora Bruce R. Barringer i R. Duane Ireland, pod nazivom: „Poduzetništvo: Uspješno pokretanje novih poduhvata" (3.izdanje). Knjiga je prvenstveno namijenjena studentima bosanskohercegovačkih univerziteta i predstavlja prvi projekt ovakve vrste. Zbog kvaliteta sadržaja i načina interpretacije može biti od velike koristi nastavnicima i učenicima u srednjim školama, polaznicima poduzetničkih kurseva, poduzetnicima i svima onima koji su oduvijek priželjkivali osnovati vlastiti biznis.

Ova knjiga sadrži savjete o tome kako lakše započeti biznis i proći kroz početni poduzetnički proces do poslovnog uspjeha, uz konkretne primjere i odgovore poduzetnika koji su prošli kroz ovaj proces. Knjiga prati poduzetnički proces i sastoji se od 4 dijela i 15 poglavlja. Naslovi dijelova knjige su: Odluka da se postane poduzetnik, Razvijanje uspješnih poslovnih ideja, Kretanje od ideje do poduzetničke firme, te Upravljanje i rast poduzetničke firme. Knjiga sadrži i 5 originalnih slučajeva napisanih od strane eminentnih profesora iz oblasti poduzetništva. Napisana je na 600 stranica, a tiskana je u 300 primjeraka.

Kalendar

May 2020
S M T W T F S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

INFORMATIVNI LIST

Prijavite se za besplatni e-GEM BiH godišnji izvještaj!